logo-top-1

Квалитетан кадар

logo-top-2

Посвећеност ученицима

logo-top-3

Двојезична настава

Чињенице о нама

329Ученик
27Одељења
66Награђени ученици


О школи
Основна школа Милош Црњански се налази у Српском Итебеју у пограничном делу општине Житиште према државној граници са Румунијом, у средњобанатском округу. Историја организованог образовања и школства у Српском Итебеју траје од 1770. године. Данас Српски и Нови Итебеј, Међа и Хетин, имају заједничку школу названу по највећем писцу из познате фамилије Црњански, по генијалном српском и европском писцу, Милошу.


Настава се у Основној школи Милош Црњански реализује на два наставна језика, српском и мађарском.

 

У протеклом периоду знатно су унапређени услови за обављање образовно-васпитног рада у школи: саниран је под у фискултурној сали, поправљен кров и побољшано грејање средствима покрајинског Секретаријата за спорт и омладину и локалне самоуправе; уведено је централно грејање на биомасу у одељењу у Хетину, такође средствима локалне самоуправе и Секретаријата за енергетику. Реализовани су и бројни пројекти у сарадњи са надлежним министарством и покрајинским Секретаријатом.


Средствима која су обезбеђена продајом рециклажног материјала направљена је летња учионица у дворишту школе.

Школа остварује изузетно добру сарадњу са општином Житиште, месним заједницама у Српском и Новом Итебеју, Међи и Хетину и разним друштвеним организацијама. Мора се истаћи разумевање за школске потребе земљорадничких задруга „Мркшићеви салаши“ и „Братство“.


Са своја два издвојена одељења у Међи и Хетину, школа ове школске године има 330 ученика који су распоређени у 27 одељења. Школа окупља ученике из четири насељена места: Српски и Нови Итебеј, Хетин и Међа.

Од понуђених културних активност, деца се најчешће опредељују за гостујуће позоришне представе, гостовања фолклорних друштава и одлазак у дискотеке. Спортски живот младих огранизован је у оквиру два фудбалска клуба: “:1.октобар” и “Бега”. Ученици су организовани и у оквиру карате клуба “Јуко Банат”.


Родитељи ученика из Српског и Новог Итебеја претежно су запослени у земљорадничким задругама “Братство” и “Мркшићеви салаши”. Село је окружено плодним земљиштем, налази се између Бегејског канала и реке Бегеј.

Најновије вести

ОШ - "Милош Црњански"
сеп 27‚ 2022

Обележили смо Европски дан језика

ОШ - "Милош Црњански"
сеп 25‚ 2022

Јесењи крос

ОШ - "Милош Црњански"
сеп 01‚ 2022

Вредна награда за креативну ученицу

ОШ - "Милош Црњански"
сеп 01‚ 2022

Први дан школске 2022/2023. године

ОШ - "Милош Црњански"
јул 11‚ 2022

УГЛЕДНИ ЧАС ИЗ РУСКОГ ЈЕЗИКА

ОШ - "Милош Црњански"
јун 27‚ 2022

Решења тестова завршног испита

Почетак пролећног распуста

Ускоро

Одговарамо на сва ваша питања.

ЗАПОСЛЕНИ

НАШЕ ШКОЛЕ

djudja1

Ђурђевка Ракић

директор
rimai

Анастасиа Тот Римаи

помоћник директора
filep

Јасмина Филеп

администратор сајта
sladja3

Слађана Јосић

Педагог