logo-top-1

Квалитетан кадар

logo-top-2

Посвећеност ученицима

logo-top-3

Двојезична настава

Чињенице о нама

328Ученик
28Одељења
66Награђени ученици


О школи
Основна школа "Милош Црњански" се налази у Српском Итебеју у пограничном делу општине Житиште према Румунији.Школа траје већ 242 године,а дан школе је 26. октобра. Први писани трагови потичу из 1770. године. Од 1981, када је изграђена нова школска зграда, настава се изводи на српском и мађарском језику.


Књижевник Милош Црњански, чије име носи школа, на леп начин представља спону у односима Срба и Мађара на овим просторима.

 

У протеклој школској години знатно су унапређени услови за обављање образовно-васпитног рада у школи: саниран је под у фискултурној сали, поправљен кров и побољшано грејање средствима покрајинског Секретаријата за спорт и омладину и локалне самоуправе; уведено је централно грејање на биомасу у одељењу у Хетину, такође средствима локалне самоуправе и Секретаријата за енергетику.


Средствима која су обезбеђена продајом рециклажног материјала направљена је летња учионица у дворишту школе.

Школа је остварила изузетно добру сарадњу са општином Житиште, месним заједницама у Српском и Новом Итебеју и разним друштвеним организацијама. Мора се истаћи разумевање за школске потребе земљорадничких задруга „Мркшићеви салаши“ и „Братство“.


Са своја два издвојена одељења у Међи и Хетину, школа ове школске године има 338 ученика који су распоређени у 28 одељења. Школа окупља ученике из четири насељена места: Српски и Нови Итебеј, Хетин и Међа.

Од понуђених културних активност, деца се најчешће опредељују за гостујуће позоришне представе, гостовања фолклорних друштава и одлазак у дискотеке. Спортски живот младих огранизован је у оквиру два фудбалска клуба: “:1.октобар” и “Бега”. Ученици су организовани и у оквиру карате клуба “Банатски цвет”.


Родитељи ученика из Српског и Новог Итебеја претежно су запослени у земљорадничким задругама “Братство” и “Мркшићеви салаши”. Село је окружено плодним земљиштем, налази се између Бегејског канала и реке Бегеј.

Најновије вести

ОШ - "Милош Црњански"
сеп 14‚ 2021

Подршка ђацима првацима

ОШ - "Милош Црњански"
сеп 01‚ 2021

Добродошли ђаци прваци

ОШ - "Милош Црњански"
сеп 01‚ 2021

Први дан школе уз звуке химне

ОШ - "Милош Црњански"
јун 30‚ 2021

Млади уметници из III1 разреда

ОШ - "Милош Црњански"
јун 30‚ 2021

Матуранти наше школе

ОШ - "Милош Црњански"
јун 23‚ 2021

Решења тестова на завршном испиту 2021. године

Почетак нове школске године

Ускоро

Одговарамо на сва ваша питања.

ЗАПОСЛЕНИ

НАШЕ ШКОЛЕ

djudja1

Ђурђевка Ракић

директор
rimai

Анастасиа Тот Римаи

помоћник директора
filep

Јасмина Филеп

администратор сајта
sladja3

Слађана Јосић

Педагог