logo-top-1

Квалитетан кадар

logo-top-2

Посвећеност ученицима

logo-top-3

Двојезична настава

Чињенице о нама

329Ученик
27Одељења
66Награђени ученици


О школи
Основна школа "Милош Црњански" се налази у Српском Итебеју у пограничном делу општине Житиште према Румунији.Школа траје већ 242 године,а дан школе је 26. октобра. Први писани трагови потичу из 1770. године. Од 1981, када је изграђена нова школска зграда, настава се изводи на српском и мађарском језику.


Књижевник Милош Црњански, чије име носи школа, на леп начин представља спону у односима Срба и Мађара на овим просторима.

 

У протеклој школској години знатно су унапређени услови за обављање образовно-васпитног рада у школи: саниран је под у фискултурној сали, поправљен кров и побољшано грејање средствима покрајинског Секретаријата за спорт и омладину и локалне самоуправе; уведено је централно грејање на биомасу у одељењу у Хетину, такође средствима локалне самоуправе и Секретаријата за енергетику.


Средствима која су обезбеђена продајом рециклажног материјала направљена је летња учионица у дворишту школе.

Школа је остварила изузетно добру сарадњу са општином Житиште, месним заједницама у Српском и Новом Итебеју и разним друштвеним организацијама. Мора се истаћи разумевање за школске потребе земљорадничких задруга „Мркшићеви салаши“ и „Братство“.


Са своја два издвојена одељења у Међи и Хетину, школа ове школске године има 338 ученика који су распоређени у 28 одељења. Школа окупља ученике из четири насељена места: Српски и Нови Итебеј, Хетин и Међа.

Од понуђених културних активност, деца се најчешће опредељују за гостујуће позоришне представе, гостовања фолклорних друштава и одлазак у дискотеке. Спортски живот младих огранизован је у оквиру два фудбалска клуба: “:1.октобар” и “Бега”. Ученици су организовани и у оквиру карате клуба “Банатски цвет”.


Родитељи ученика из Српског и Новог Итебеја претежно су запослени у земљорадничким задругама “Братство” и “Мркшићеви салаши”. Село је окружено плодним земљиштем, налази се између Бегејског канала и реке Бегеј.

Најновије вести

ОШ - "Милош Црњански"
дец 06‚ 2021

Припремамо се за празнике

ОШ - "Милош Црњански"
дец 02‚ 2021

Испратили смо наставницу Илонку у пензију

ОШ - "Милош Црњански"
дец 02‚ 2021

Представа „Царство другарство“

ОШ - "Милош Црњански"
дец 01‚ 2021

Креативне ученице VI3

ОШ - "Милош Црњански"
нов 22‚ 2021

Такмичење из историје

ОШ - "Милош Црњански"
нов 09‚ 2021

Чувари природе – јесен поред Бегеја

ОШ - "Милош Црњански"
нов 09‚ 2021

Донација садница „ЗРЕПОК“-а

ОШ - "Милош Црњански"
окт 28‚ 2021

Прославили смо Дан школе

Почетак јесењег распуста

Ускоро

Одговарамо на сва ваша питања.

ЗАПОСЛЕНИ

НАШЕ ШКОЛЕ

djudja1

Ђурђевка Ракић

директор
rimai

Анастасиа Тот Римаи

помоћник директора
filep

Јасмина Филеп

администратор сајта
sladja3

Слађана Јосић

Педагог