logo-top-1

Személyzet

logo-top-2

Diákok kötelessége

logo-top-3

Kétnyelvű oktatás

Tények rólunk

321Тanuló
27Tagozat
66Díjazott tanuló


Iskolánkról
Miloš Crnjanski Általános Iskola Szerbittabén helyezkedik el, a begaszentgyörgyi község határ menti övezete mellett. Az iskola 242 éve működik, az iskolanapját október 26-án tartják meg. Az első írott feljegyzések 1170-ből származnak. 1981-től, amikor felépült az új iskola, a tanítás szerb és magyar nyelven is folyik.


Miloš Crnjanski író, az ő nevét viseli az iskola, e módon mutatja be a szerbek és a magyarok közötti kapcsolatot ezen a térületen. Az író ősei Szerbittabén éltek, az író közeli rokonai ma is itt élnek a faluban, az író pedig Csongrádban született, Magyarországon.

 

Az elmúlt iskolaévben jelentősen javultak az iskola nevelési és oktatási feltételi: javítva lett a tornaterem padlója, a tető és a fűtés, a tartományi sport és ifjusági titkárság valamint a helyi önkormányzatok támogatásából. Tamásfalván be lett vezetve a központifűtés, úgyszintén a helyi önkormányzat és az Energia titkárság támogatásából.


Újrahasznosítható anyagok eladásával biztosított pénzösszegből az iskola udvarában egy nyári tanterem készült.

Az iskola igen jó együtműködésben van a begaszentgyörgyi községgel, a szerbittabei és a magyarittabei helyiközösséggelés különböző társadalmi szervezetekkel. Ki kell emelni a mezőgazdasági szövetkezetek „Bratstvo” és „Mrkšićevi salaši“ támogatását az iskolai célokra.


A két kihelyezett tagozatával Párdányon és Tamásfalván, az idei tanévben 338 tanulója lett az iskolának, amelyek 27 tagozatokra vannak osztva. Az iskola négy településről gyűjti össze a diákokat: Szerb- és Magyarittabéről, Tamásfalváról és Párdányról.

A falu kultúrális életére jellemző a kultúrális tevékenységek közül, a gyerekek legtöbbször színházi jelenetek előadása, a néptánc elsajátítása és a diszkóba járás közül választhatnak. A sportéletben fiatalabbak számára megálapították a két futballklubot az „1. Oktobar” és a „Bega”. A diákok számára lehetőség nyílik betagosodni a karate klubba is „Banatski cvet”.


A szerbittabei és magyarittabei diákok szülei főleg munkaviszonyba vannak a mezőgazdasági szövetkezetekben „Bratstvo” és „Mrkšićevi salaši“. Falunk körül van véve termékeny mezőföldekkel, az Óbega és a Bega folyó között helyezkedik el.

Legújabb hírek

ОШ - "Милош Црњански"
sze 14‚ 2021

Ajándék az elsősöknek

ОШ - "Милош Црњански"
sze 14‚ 2021

Első nap az iskolában

ОШ - "Милош Црњански"
sze 14‚ 2021

Üdvözöljük elsőseinket

ОШ - "Милош Црњански"
jún 21‚ 2021

A légnyomásról földrajz és a fizika szemszögéből

ОШ - "Милош Црњански"
jún 21‚ 2021

Érdekes biológia órák

ОШ - "Милош Црњански"
jún 21‚ 2021

A Bajkal tó szépségeiről orosz órán

ОШ - "Милош Црњански"
jún 21‚ 2021

Irodalmi pályázatot hirdetett a begaszentgyörgyi könyvtár

ОШ - "Милош Црњански"
jún 04‚ 2021

Fiús nap a 2.-2 osztályban

A tanév kezdete kezdete

Hamarosan

Minden kérdésre válaszolunk!

ALKALMAZOTTAK

djudja1

Đurđevka Rakić

igazgatónő

rimai

Anastasia Tot Rimai

igazgatóhelyettes

filep

Jasmina Filep

a weboldal szerkesztője

 

sladja3

Josić Slađana

pedagógus