logo-top-1

Személyzet

logo-top-2

Diákok kötelessége

logo-top-3

Kétnyelvű oktatás

Tények rólunk

332Kitűnő tanuló
48Irodalmi művek
28Osztály
56Versenyen elért díjak


Iskolánkról
Miloš Crnjanski Általános Iskola Szerbittabén helyezkedik el, a begaszentgyörgyi község határ menti övezete mellett. Az iskola 242 éve működik, az iskolanapját október 26-án tartják meg. Az első írott feljegyzések 1170-ből származnak. 1981-től, amikor felépült az új iskola, a tanítás szerb és magyar nyelven is folyik.


Miloš Crnjanski író, az ő nevét viseli az iskola, e módon mutatja be a szerbek és a magyarok közötti kapcsolatot ezen a térületen. Az író ősei Szerbittabén éltek, az író közeli rokonai ma is itt élnek a faluban, az író pedig Csongrádban született, Magyarországon.

 

Az elmúlt iskolaévben jelentősen javultak az iskola nevelési és oktatási feltételi: javítva lett a tornaterem padlója, a tető és a fűtés, a tartományi sport és ifjusági titkárság valamint a helyi önkormányzatok támogatásából. Tamásfalván be lett vezetve a központifűtés, úgyszintén a helyi önkormányzat és az Energia titkárság támogatásából.


Újrahasznosítható anyagok eladásával biztosított pénzösszegből az iskola udvarában egy nyári tanterem készült.

Az iskola igen jó együtműködésben van a begaszentgyörgyi községgel, a szerbittabei és a magyarittabei helyiközösséggelés különböző társadalmi szervezetekkel. Ki kell emelni a mezőgazdasági szövetkezetek „Bratstvo” és „Mrkšićevi salaši“ támogatását az iskolai célokra.


A két kihelyezett tagozatával Párdányon és Tamásfalván, az idei tanévben 338 tanulója lett az iskolának, amelyek 27 tagozatokra vannak osztva. Az iskola négy településről gyűjti össze a diákokat: Szerb- és Magyarittabéről, Tamásfalváról és Párdányról.

A falu kultúrális életére jellemző a kultúrális tevékenységek közül, a gyerekek legtöbbször színházi jelenetek előadása, a néptánc elsajátítása és a diszkóba járás közül választhatnak. A sportéletben fiatalabbak számára megálapították a két futballklubot az „1. Oktobar” és a „Bega”. A diákok számára lehetőség nyílik betagosodni a karate klubba is „Banatski cvet”.


A szerbittabei és magyarittabei diákok szülei főleg munkaviszonyba vannak a mezőgazdasági szövetkezetekben „Bratstvo” és „Mrkšićevi salaši“. Falunk körül van véve termékeny mezőföldekkel, az Óbega és a Bega folyó között helyezkedik el.

Legújabb hírek

ОШ - "Милош Црњански"
máj 15‚ 2019

Futóverseny

ОШ - "Милош Црњански"
ápr 23‚ 2019

Húsvét előtt

ОШ - "Милош Црњански"
ápr 23‚ 2019

Ökológiai kert iskolánkban

ОШ - "Милош Црњански"
ápr 23‚ 2019

Kohászat és energetika a 8. osztályban

ОШ - "Милош Црњански"
ápr 23‚ 2019

Minta óra-földrajz

ОШ - "Милош Црњански"
ápr 13‚ 2019

Közös óra – Erőművek

ОШ - "Милош Црњански"
ápr 13‚ 2019

Bábszínház – Húsvéti mese

ОШ - "Милош Црњански"
ápr 10‚ 2019

Tanáraink az „ Iskolák a 21. században” képzésen

A nyári szünetkezdete

Hamarosan

Minden kérdésre válaszolunk!

ALKALMAZOTTAK

djudja1

Đurđevka Rakić

igazgatónő

rimai

Anastasia Tot Rimai

igazgatóhelyettes

filep

Jasmina Filep

igazgatóhelyettes

 

sladja3

Josić Slađana

pedagógus